Nationale Sportweek 2015

Beste lidorganisaties, dartsverenigingen en dartslocaties,

De Nationale Sportweek, georganiseerd door het NOC*NSF zal dit jaar gehouden worden van 18 tot en met 25 april. De Nationale Sportweek is een landelijk sportevenement dat één week lang in Nederland sporten in de etalage zet. De Sportweek laat zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is. In 2014 organiseerden 208 gemeenten een lokale Sportweek. Daarnaast werden er in nog eens ruim 100 gemeenten sportactiviteiten georganiseerd. Landelijk werden er 9.000 sportactiviteiten georganiseerd waaraan ruim 1.000.000 Nederlanders deelnamen. Recordaantallen, die ieder jaar weer toenemen! De hele week zetten honderden sportverenigingen, sportclubs, sportbonden, bedrijven, het onderwijs en andere sportaanbieders hun deuren open, organiseren clinics, toernooien en demonstraties. Iedereen, jong en oud, kan deze week kennis maken met (nieuwe) sporten. 

De Nederlandse Darts Bond doet dit jaar voor de derde keer mee om de mooie dartssport te promoten! Iedereen kan darten en juist voor de jeugd is darts een superleuke en leerzame sport. Er zijn in Nederland al verschillende prachtige jeugdtoernooien en jeugdcompetities. Tijdens de Nationale Sportweek wil de Nederlandse Darts Bond haar mooie en leuke dartssport nog meer promoten onder de jeugd en hiervoor hebben we de hulp nodig van onze lidorganisaties, dartsverenigingen en dartslocaties.

Hoe:
We zijn op zoek naar dartsverenigingen en dartslocaties die hun deuren voor minimaal 1 dagdeel willen openen tijdens de Nationale Sportweek (18 april tot en met 25 april) voor een introductie met de dartssport voor de jeugd in de buurt. Het programma kan van alles zijn. Zo waren er vorig jaar dartsverenigingen die hun deuren geopend hadden voor een toernooi, demonstratie, spelletjes of andere activiteiten ter kennismaking. Het kan natuurlijk al een bestaande activiteit zijn.

Indien een dartsvereniging of dartslocatie graag wil meewerken kan het zich aanmelden op de site van de Nationale Sportweek: http://www.nationalesportweek.nl/home. Hier is tevens ook veel informatie te vinden.

Wij kunnen u desgewenst adviseren over een programma en ondersteunen met promotionele activiteiten. Ook kunnen we u in contact brengen met een vereniging die vorig jaar al succesvol heeft deelgenomen. Wanneer uw vereniging deel wil nemen zullen wij dat ook op de NDB site vermelden. Laat het ons dus ook zeker even weten.

Stuur deze mail gerust door naar jeugdcommissies, dartsverenigingen en dartslocaties. Hoe meer deelnemers hoe beter we de dartssport promoten!

Wat doet de NDB tijdens deze week nog meer?

De NDB is aanwezig tijdens de opening, de Nationale Sportweek wordt namelijk jaarlijks groots afgetrapt. Dit jaar is de openingsstad Doetinchem. Met een afwisselend en spectaculair podium- en pleinprogramma vol sport en entertainment wordt het een groot openingsfeest. De NDB zal op deze dag de dartssport flink promoten! In de bijlage enkele leuke foto’s van vorig jaar!

We kijken uit naar positieve reacties van jullie. Alvast hartelijk dank voor jullie medewerking!

 

Met vriendelijke groet / Kind Regards,

Nederlandse Darts Bond / Dutch Darts Association

 

Nieuws

Succes VDO teams tijdens Landelijke Divisiekampioenschappen!!!

Via deze weg feliciteren wij DC 't Kietske met hun 3de plaats cat. Eredivisie op de LDK te Nijkerk !!!

DC de Hazewind 2 wint titel Landelijk Divisiekampioen 1ste Divisie !!!

Voor meer info: ...

Beste Leden,

Het nieuwe seizoen komt eraan , het seizoen zal starten met een algemene leden vergadering op 24 augustus 2018 om 20:00 in Café Feestzaal 'T Ven.

Minimaal 1 afgevaardigde per vereniging dient hierbij aanwezig te zijn. Nadat de vergadering is gesloten zullen de pasjes...

VDO - Venlose Darts Organisatie 

5900 AP Venlo

Neem hier contact met ons op